(Graz, A/Radenci/Murska Sobota )

Automassage se kot radensko-graški kvartet kitarista, basista, bobnarja in manipulatorja elektronskih zvočil formirajo leta 2006, ko pod imenom Proiekt Massage postanejo udeleženci šeste izdaje Klubskega maratona Radia Študent. Sledi leto sporadičnega koncertiranja in izid prvenca, naslovljenega "the ambience between your ears is noise" pod okriljem založb God Bless This Mess records (www.gbtm.si), Nocords (www.nocords.com) in 12rec (www.12rec.net).

Zadnji koncert pred daljšo odsotnostjo z odrov Avstrije in Slovenije se zgodi v letu 2008. Pred povratkom na oder prevetrijo zasedbo in instrumentarij, ter pripravljajo material za nov album. Po novem zasedba jemlje slovo od rošad z instrumenti, zaradi katerih je v prejšnji izdaji rado prihajalo do motenj koncentracije in občasnega vtisa ohlapnosti njihovega, tedaj še elektroakustičnega, progresivnega zvočnega eksperimenta. Tokrat so glavni aduti Automassagea zvečana intenziteta, kompaktni zvok, h kateremu svoje po novem prispevajo tudi grla nastopajočih, in intrigantno strukturiranje muzike, ki je že prej ubirala zelo samosvoja pota. Leta 2012 izide drugi album »We Should Get Rid Of Our Saxophone Player«, ponovno v kolaboraciji večih založb: God Bless This Mess, Založba Radio Študent (ZARŠ, http://zalozba.radiostudent.si), Schnapside, Noise Appeal (http://www.noiseappeal.com) in je dostopna tako na vinilu kot CD-ju!

Gospodje Ismajlovič (bass), Kajkut (bobni), Krienzer (bass), Uhlmann (synth) in Vrbančič (synth) v radostnem zvočnem masakru Automassage žmohtno pražijo že malce žarke ostanke paralelnih in preteklih glasbenih poslastic, kot so Code Inconnu, Neuf Meuf in The Striggles. Trenutna postava je tako kot nabor pesmi povsem nova. Kako zveni, ni prav lahko opisati, saj lahko ob poskusu stilizirane ubeseditve slišanega kaj hitro izgubimo tla pod nogami. Zlobni jeziki bi rekli, da gre pri zvočnem zvarku Automassage za eklekticizem, a tako hudo vendarle ni, saj je vedno znova opazna ljubezen do čudno nastavljene, trgajoče distorzije, odpetih ali bolje rečeno odmomljanih melodij, krulečega basa, valov omame in široke palete najbolj nenavadnih zvočil. To se morda sliši predihano-sproščeno-zabavno, a v resnici Masažisti v zavezanosti zvočni dekonstrukciji in premišljeno blodnjavim strukturam glasbenih komplikacij ne morejo povsem iz svoje kože. Ko vas bosta na rit vrgla sintetična nevihta in samopresnavljajoči se hrup, ne bo nič hudega, če boste menili, da so fantje v riti doma.

CD/LP benda lahko naročite na naslov blessmess@gmail.com ali kupite na koncertih benda.

Automassage Bandcamp

Automassage Live

Automassage Naked, GBTM fest@Menza pri koritu, Metelkova