Iz skrajnega severo-vzhoda Slovenije prihaja pod okriljem domače založbe God Bless This Mess records za vse ljubitelje heavy zvokov novo ime - lendavski kvartet Eyecontact, ki bo 10. maja 2014 izdal svoj prvi EP »Big Mean Machine«.

Skupina Eyecontact je otrok starih mačkov Daniela Balažica in Gregorja Nagliča, ki sta na lendavski sceni dejavna že od sredine devetdesetih let, ko sta brusila strune in mlatila bobne pri kultni skupini Khons. Bend je leta 2008 dokončno razpadel brez izdaje konkretnega nosilca zvoka. Eyecontact najprej nastopata kot duo z občasnimi gostovanji glasbenih prijateljev. Leta 2011 se jima pridruži drugi kitarist Atilla Szunyog, ki je nekoč igral pri obetavnih Illusions. Leto kasneje bend dobi svojo končno fizično podobo s prihodom Tea Graja na mesto basista. Bend je neverjetno kreativen a koncertno neaktiven. Lansko leto prvič opozorijo nase ob promocijskem koncertu Dežurnih krivcev v Svetem Juriju ob Ščavnici.

Eyecontact so dokaz, da se v lendavskih koncih ne pretaka le dobro vino ampak tudi prekleto dobri rifi.

Konec lanskega leta 2013 so se odpravili v studio hišnega producenta založbe Pluega, kjer so posneli material za svoj kratkometražni prvenec. Bend je tako končno konkretiziral svojo glasbeno zapuščino devetdesetih let in zajahal še kako aktualne valove stoner rock muzike, od sijajnega uvodnega kyussovskega intra »Fehlgeschlagene«, ki se pretoči v čistokrvno stoner koljačino »Hindenbruk«. Na plošči so tako štirje inštrumentalni in dva vokalno prekajena komada, od katerih je »Peasant« izbran tudi za prvi video (link za teaser: https://www.youtube.com/watch?v=QcUYTDVUd2M).

Bend bo svoj prvenec prvič predstavil v živo na promocijskem koncertu 10.05.2014 v murskosoboškem MIKK-u.

Člani benda:

Daniel Balažic…vokal, kitara
Atilla Szunyog…kitara
Teo Graj…bas
Gregor Naglič…bobni
Kontakti in povezave:

Domača stran :http://eyecontact.si

Spremljaj novice o bendu:
FB: http://www.facebook.com/eyecontactband
twitter: http://twitter.com/eyecontactband

Glej video:
Peasant teaser: https://www.youtube.com/watch?v=QcUYTDVUd2M
yt: http://www.youtube.com/user/EYECONTACTband

Zvok (kmalu!) na teh straneh:
soundcloud: http://soundcloud.com/eyecontactband
bandcamp: http://eyecontactband.bandcamp.com