Inhibis so nastali leta 2012 v Lendavi. Sprva so delovali kot štiričlanska zasedba in tako izdali tudi prvi CD, demo »Illusions«, ki je izšel leta 2013. Še isto leto je sledil EP »Galora Wasteland«, po katerem je bend opustil vokale in se osredotočil na instrumentalno glasbo. Takrat se je tudi izoblikovala sedanja tričlanska zasedba, ki se je odmaknila od stoner/desert rocka in začela v glasbo vidneje vključevati elemente post rocka/metala. Leta 2015 je izšel prvi dolgometražni album »Sunk Into the Hollow«. 

 

Inhibis so glasba takšne masivnosti, ob kateri poslušalec rodi samega sebe. Pa vendar niso samo valovi hrupnih riffov s podlago destruktivne ritmične sekcije - premorejo tudi mirnejše, atmosferične dele. Iz vljudnosti nas po brutalnem pretepu povabijo na romantičen zmenek - oboje samo v zvočni obliki!

Mitja Kralj

 

Če za koga lahko rečemo, da je skriti biser scene, je to definitivno zasedba Inhibis. Z vsako novo izdajo sramežljivo širijo heavy zvoke po internetih, prepoznani s strani le redkih posvečenih zanesenjakov, ki vidijo nekaj več v njihovi godbi. Kljub rosno mladim letom članov (so komaj na začetku dvajsetih), njihova muzika zveni zelo naposlušano, zrelo in kompaktno. 

Nova plošča »From Within«, ki je izšla pri domači založbi God Bless This Messje logično nadaljevanje zgodbe izpred dveh let izdanega prvenca »Sunk Into the Hollow«, kjer se je bend začel odkrito spogledovati s klasičnimi post rock obrazci in pripovedovati samosvojo zgodbo. Lep primer je četrti komad na plošči »Clairvoyant Mind«, kjer se uvodno stopnjevanje tempa sprevrže v riffovanje na sledi škotskih Mogwai in se celotna zgodba zaključi z brutalnim vokalom Matica Babiča iz The Canyon Observer. 

Če smo že pri The Canyon Observer, njihov drugi član Gašper Letonja (ob pomoči še tretjega člana Nika Franka) je zaslužen za zvočno podobo albuma, ki ga krasita sijajna medigra basa in nebasa, »friday night lights« atmosfera post rock odsekov in buldožerska rušilnost heavy partov. Kaver albuma je izdelal bobnar Filip Gal.