Jinho Jinza je kombo prekaljenih muzičistov, ki imajo respektabilne glasbene projekte za sabo in glede na prvi zvočni izdelek Jinho Jinze tudi pred sabo. Soboški trio Jinho Jinza so Samo Ismajlović, ki je brusil kitaro pri eksperimentalnih Automassage, Janis Salnajs, ki je basiral pri noise rockerjih Manul ter kot zadnji pridruženi član, Matej Šavel, ki je bobnal pri kultnih Psycho-Path. O glasbeni zapuščini vseh članov nima smisla razpredati, ker vsaj 20 let delovanja vsakega izmed njih daje dovolj materiala za intenzivno poslušanje in uživanje v glasbenih dosežkih.

Kljub respektabilni vlogi na alter glasbeni sceni, predstavljajo Jinho Jinza povsem nov začetek, ki povezuje polpreteklo zgodovino glasbenega udejstvovanja in posledično prinaša zrelost na eni strani ter mladostniško razigranost na drugi strani.

 

JINHO JINZA
TODAY - Cause the devil told me so

Pred vami je težko pričakovani
prvenec soboške super skupine Jinho Jinza z naslovom »TODAY - cause the devil told me so«.

Že prvi komad, preprosto naslovljen »Blues«, furiozno odpira album in v svojem
imenu zajame izvor njihove glasbe, ki temelji po ritmu in strukturi na klasičnem bluesu, nadgrajenem z novodobnimi glasbenimi praksami v domeni hrupnega rocka. Tudi če je naslednji komad »Mountain top« za trenutek počasnejši, že v naslednjem hudičevo dobrem »Devil« in nagruvanem »Runaway trains on fire« razmetavajo garažni blues po zvočnikih. Odsrednji del albuma zavzema najdaljša skladba »Love Sick«, nekakšen
post doomerski stoner, da bi takoj zatem sledil najhitrejši in najkrajši komad garažnega rocka na albumu »Slow control«, s katerim se bend ne ustavi do konca albuma.
Če je album «TODAY - 'cause the devil told me so« napoved novih izdaj v letošnjem letu, potem bo leto 2018 še dobro!


Album je posnel Frente v graškem SisiTopStudio, za miks si lasti zasluge Gottfried Krienzer (Samotov soborec iz Automassage), mastering pa je delo Bernda Heinraucha. Za grafično podobo albuma in benda je poskrbela Jagoda Jejčič.
Album »TODAY - cause the devil told me so« Jinho Jinze si lahko v celoti prenesete album po principu »plačaj, kolikor hočeš« z bendove bandcamp strani, CDji bodo na voljo prav tako preko bandcamp strani ali na njihovih koncertih.