Nov videospot za Dežurne krivce posneli dijaki

Dežurni krivci
Zadnji vlak

Prleška zasedba Dežurni krivci se v teh dneh odpravlja v studio na snemanje preostanka materiala za novo ploščo. Končuje pa se tudi produkcija novega videospota za pesem Zadnji vlak, ki je že posneta za prihajajoč album. Spot pripravljajo dijaki programa umetniške gimnazije smer gledališče in film na Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru in bo premierno predstavljen na zaključni produkciji umetniške gimnazije, ki bo v petek, 17. maja ob 19. uri, v Domu kulture Ljutomer. Šestnajst dijakov drugega letnika programa umetniške gimnazije je v okviru delavnic fotografija in film po predstavljenem izzivu najprej iskalo ideje, po skupnem izboru najustreznejše pa sta se avtorja le te, dijaka Anej Kavaš in Laura Podgoršek lotila priprave scenarija. Ostali dijaki so skupaj z mentorjem razmišljali o vseh podrobnostih, urejali potrebne rekvizite in iskali lokacijo. Mladi ustvarjalci so kadre posneli na železniški progi sredi Prleške ravnice. Dijaki so prevzeli vse vloge, od maske, frizure, do režije, snemanja in fotografije. Posnet material je v končno obliko videospota oblikoval Anej Kavaš, pod mentorstvom profesorja Ludvika Rogana. Spot je nastajal popolnoma neodvisno, brez sodelovanja članov Dežurnih krivcev, tako da bo projekcija na zaključni prireditvi dijakov premierna tudi za Dežurne krivce.

 

Pesem Zadnji vlak v audio obliki najdete na Bandcamp profilu Dežurnih krivcev. Videospot bo predstavljen na spletni strani www.dezurni-krivci.org, in ostalih spletnih kanalih po premierni projekciji.

Nova plata ŠKM bande "nouvi sad"

ŠKM banda

nouvi sad

ŠKM banda - nouvi sad.jpg

Po dobrih petnajstih letih delovanja, štirih odličnih studijskih ploščah in fluidnem gnetenju svoje edinstvene glasbene realnosti, imenovane post-jazz, se prekmurski čarodeji vračajo s svežo stvaritvijo. Če so prejšnji album Panontikon zaznamovale etnografsko obarvane zvočne krajine, se kvartet na peti plošči ponovno obrača k bolj surovemu, tršemu zvočnemu miljeju, značilnemu za njihovo zgodnejše ustvarjalno obdobje. Osrednja vloga v kompleksnih kompozicijah pripada kitarama, medtem ko čvrsta, a prožna ritem sekcija zven četverca povezuje v kontemplativno, s tiho melanholijo podčrtano celoto. Z “nouvim sadom”, posnetim v živo v Ljubljani ter Gornji Radgoni, ŠKM banda preko značilnega prepleta žanrov izraža široko paleto razpoloženj in vtisov, ki se gibljejo od tihih romantičnih vzdihljajev do frenetičnega šumenja in ekstatičnega besa - kot tisti nemiren sen, ki vas še dolgo po sunkovitem bujenju zaključne skladbe “bejli”, ne izpusti iz primeža.

 

Album je 24. januarja izšel kot sodelovanje založb Kapa Records in GBTM, dostopen je na zgoščenki in na vseh spletnih pretočnih platformah ter Bandcampu.

 

"nouvi sad" spočeli ŠKM Banda:

Iztok Koren (kitare), Mitja Sušec (kitara), Jernej Koren (bas, sintetajzer), Jernej Sobočan (bobni) 

 

posneto v živo:

Studio Metro Ljubljana & LifeTripStudio Gornja Radgona 

 

majsters:

Jure Vlahovič, Dario Solenicki 

 

mix: Jure Vlahovič

mastering: Gregor Zemljič 

artwork: Urška Alič

 

 

POVEZAVE:

Singel Brina

Singel Puščava

ŠKM Banda Bandcamp

ŠKM banda FB

KAPA Records WWW

KAPA Records FB

KAPA Records IG

KAPA Records Bandcamp

GBTM Records WWW

GBTM Records FB

 

2019 Kapa Records & GBTM Records

Nov videospot ŠKM Bande

ŠKM Banda - Puščava

Prekmurski kvartet ŠKM Banda s komadom in videospotom Puščava napoveduje peto studijsko ploščo, ki bo jeseni 2018 izšla pri založbah Kapa ter GBTM.

Na prihajajoči plošči se zasedba obrača k novemu zvoku in na svojstven način gnete ter preobraža eklektično kombinacijo post-rocka in jazza. V iskanju novih zvočnih krajin so pri snemanju prvič združili moči z Juretom Vlahovičem, za mastering singla pa je poskrbel Gregor Zemljič. Videospot za skladbo Puščava je plod dvojca IZLAND, ki v svojem delu združuje VJ-janje, animacije in eksperimentiranje z analognimi tehnikami, zasedba pa je z njima že sodelovala na nekaterih koncertnih nastopih.

Komad Puščava si že lahko brezplačno pretočite s Kapinega Bandcampa, za novičke o prihajajočih koncertih pa vam priporočamo spremljanje spletnih družbenih kanalov zasedbe ter založb.

Hvala za pozornost, Puščava čaka! ;)

POVEZAVE:
ŠKM Bandcamp
ŠKM FB
ŠKM GBTM
GBTM
GBTM FB
KAPA Records FB
KAPA Records Bandcamp

Inhibis - From Within

Front.jpg

INHIBIS

From Within

 

Inhibis z novim nadaljevanjem svoje
post stoner rock odisejade.


Inhibis so nastali leta 2012 v Lendavi. Sprva so delovali kot štiričlanska zasedba in tako izdali tudi prvi CD, demo »Illusions«, ki je izšel leta 2013. Še isto leto je sledil EP »Galora Wasteland«, po katerem je bend opustil vokale in se osredotočil na instrumentalno glasbo. Takrat se je tudi izoblikovala sedanja tričlanska zasedba, ki se je odmaknila od stoner/desert rocka in začela v glasbo vidneje vključevati elemente post rocka/metala. Leta 2015 je izšel prvi dolgometražni album »Sunk Into the Hollow«. 

Inhibis so glasba takšne masivnosti, ob kateri poslušalec rodi samega sebe. Pa vendar niso samo valovi hrupnih riffov s podlago destruktivne ritmične sekcije - premorejo tudi mirnejše, atmosferične dele. Iz vljudnosti nas po brutalnem pretepu povabijo na romantičen zmenek - oboje samo v zvočni obliki!

Mitja Kralj


Če za koga lahko rečemo, da je skriti biser scene, je to definitivno zasedba Inhibis. Z vsako novo izdajo sramežljivo širijo heavy zvoke po internetih, prepoznani s strani le redkih posvečenih zanesenjakov, ki vidijo nekaj več v njihovi godbi. Kljub rosno mladim letom članov (so komaj na začetku dvajsetih), njihova muzika zveni zelo naposlušano, zrelo in kompaktno. 

Inhibis foto.jpg

Nova plošča »From Within«, ki je izšla pri domači založbi God Bless This Mess  je logično nadaljevanje zgodbe izpred dveh let izdanega prvenca »Sunk Into the Hollow«, kjer se je bend začel odkrito spogledovati s klasičnimi post rock obrazci in pripovedovati samosvojo zgodbo. Lep primer je četrti komad na plošči »Clairvoyant Mind«, kjer se uvodno stopnjevanje tempa sprevrže v riffovanje na sledi škotskih Mogwai in se celotna zgodba zaključi z brutalnim vokalom Matica Babiča iz The Canyon Observer. 

 

Če smo že pri The Canyon Observer, njihov drugi član Gašper Letonja (ob pomoči še tretjega člana Nika Franka) je zaslužen za zvočno podobo albuma, ki ga krasita sijajna medigra basa in nebasa, »friday night lights« atmosfera post rock odsekov in buldožerska rušilnost heavy partov. Kaver albuma je izdelal bobnar Filip Gal.

Vsi zainteresirani si lahko v celoti prenesete album po principu »plačaj, kolikor hočeš« z bendove bandcamp strani.

V kolikor želite imeti hard kopijo albuma, nam pišite na blessmess@gmail.com ali pa jo dobite na koncertih Inhibis! Tudi drage potencialne recenzente prosimo, da nam se javijo na blessmess@gmail.com, v kolikor želite imeti analogno verzijo albuma.

BAND:
Matija Dolenčič
Jan Franko
Filip Gal

 

naslov: From Within
kataloška številka: GOD022017

popis komadov:

01 – Follow Me Through – 5:15
02 – Without Judgement – 3:57
03 – Wandered For Too Long – 3:22
04 – Clairvoyant Mind ft. Matic Babič – 5:15
05 – Only Transitory – 2:30
06 – From Within – 7:17
07 – Dive –4:17
08 – Dormant – 2:40

 

Bandcamp Inhibis 
Facebook Inhibis
Facebook GBTM
 

Waitapu - Hortus

cover hortus.jpg

WAITAPU
Hortus

 

V istoimenskem alegorijskem romanu međimurskega pisatelja, svetovnega potnika in deklariranega antifašista Jože Horvata, Waitapu nastavlja mitsko mejo med naravnim in nadnaravnim, katero si le dovolj pogumni posamezniki dovolijo prečkati, se spustiti v raziskovanje neznanega in s tem premakniti meje ljudskih spoznanj in moči.

Leta 2010 nastaja prvenec Bassonic Lodge, ki leto kasneje izide za francosko založbo Fresh Poulp Records. Naravna povezanost s francosko dub sceno in posledično vir inspiracije, zagotovi bendu špile po Franciji, Nemčiji in Avstriji. 

O pravem času nam bend predstavi novi album Hortus, ki je izšel v sodelovanju s tremi založbami hrvaško PDV, kanadsko lll In The Head Records in slovensko God Bless This Mess Records, v LP, CD in digitalnem formatu.

Hortus je premišljen konceptualni album o potovanju, na katerega se je bend opravil v raziskovanju novega zvokovja, istočasno pa jih ta pot pelje v obratno smer, k izvoru in njihovim koreninam, posledično pomiritev in združevanje sodobne prakso s tradicijo. Inspiracija s francoskim dubom, psihedeličnim rockom in moderno bass glasbo na eni strani ter folkloro Međimurja (lat. Hortus Croatie) in deli Jože Horvata.

Hortus je namenjen vsem tistim, ki si dovolijo prečkati črto.

…Črta določa, zapoveduje, predpisuje, prepoveduje…Ona razglaša kaj je dovoljeno, kaj je greh, kaj ni greh, kaj je dovoljeno, kaj ni dovoljeno…Vsepovsod okoli nas so črte, vsepovsod so ovire in prepovedi…Kot obroči nas z vseh strani zategujejo zakoni, življenje se ne more razvijati in ljudska družba ne more napredovati, če se ne brišejo črte in ne menjajo zakoni! Če ne bi ljudje prečkali, če ne bi poteptali črte, kje bi komaj zdaj bili…


-Joža Horvat-

w_logo  - large.jpg

Band:
Emil Marciuš, Ivan Plačko, Davor Kipke, Bojan Miljančić, Filip Vrančić, Ante Zvonimir Stamać

 

popis komadov:
01 – Oglas – 6:35
02 – Jeux – 4:20
03 – Chrom Dioxid – 6:25
04 – Deca, moja deca – 6:08
05 – Cat Under A Helmet – 8:03
06 – Twisted Choban – 3:24
07 – Safe Zone ft. Remi – 5:05
08 – Chapter Zero – 7:25

 

Links:
Facebook
Bandcamp
Phonofile
Soundcloud

Line up in časovnica!!

the line-up for Saturday is:

20:30 Jinho Jinza
21:15 Suzi Soprano
22:15 Ooral Sea
23:15 Punčke
00:30 BeatMyth
01:30 Some1Else

Be there or be square!

Celebrating the 10th anniversary with a limited edition #WhoCares beer #ThisMess we'll have some proper musical support and the line-up for Saturday is: 20:30 Jinho Jinza 21:15 Suzi Soprano 22:15 Ooral Sea 23:15 Punčke 00:30 Beatmyth 01:30 Some1else Be there or be square!

God Bless This Mess records summer festival soon...

Po skoraj dvoletnem premoru se spet vračamo s festivalom oz. aktualnim pregledom dogajanja in napovedi izdaj založbe God Bless This Mess records. Tokratna edicija festival bo gostila največje število nastopajočih.

 

…Kot prvi bend izpostavljamo prleški HC-punk kvartet Odpisani, ki bo z nastopom na festivalu uradno promoviral izdajo tretjega albuma »Šah mat« za GBTM records. Odpisani so se leta 2010, po 7 letih mirovanja, vrnili na koncertne odre, obenem pa zaznamovali 15 letnico delovanja zasedbe. V svoji karieri so med drugim nastopili na Novem Rocku 96, The Best od Novega Rocka 91-96, bili so predskupina Faith No More, Lurkers, GBH, koncertirali po Nizozemski, Nemčiji, Hrvaški, Slovaški, Madžarski in Sloveniji. Izdali so EP "Odpisani", sledil je CD z naslovom "Preobrat" pri založbi Statera, ter zadnja plošča "Partisan Hard Core" iz daljnega leta 2000. Nova plošča »Šah mat« je bila snemana od marca do aprila letos, k snemanju so pa povabili hišnega producenta GBTM rec., Pluega. Na plošči se bo tako znašlo 9 nabritih komadov, ki ne odstopajo od zapuščine Odpisanih a vseeno svež veter bo zavel po prleških goricah, kjer se bodo še dolgo kričali refreni z nove plošče. Prav tako skupina ni izgubila svoje »uporniške« note, še več, jezni komadi so v veliki večini na novi plošči (za pokušino komad Mater van sajavo: https://www.youtube.com/watch?v=XTofcqebpsc). Za vizualno podobo albuma je poskrbel Gregor Purgaj.

…Še en bend, ki mu ni vseeno nad pizdarijami v SLO in še en bend iz Prlekije, to so Dežurni krivci. Lani so nas navdušili s ploščo »Strup«, kombinacijo poezije, glasbe in vizualij na živih nastopih. Duet Hexenbrutal je prav tako lani izdal album, drugi po vrsti »Giant«. Nikakor ne moremo mimo njihovega odličnega nastopa na Izštekanih Jureta Longyke. Na izštekanih je sodeloval kot pridruženi član Miha Kavaš (Mlada beltinska banda, Ethnotrip), ki se jima bo pridružil tudi tokrat. Razlika je le v tem, da bosta tokrat »vštekana«! Več kot tri leta je minilo od prvenca gornjeradgonskih Y [:why]. Nestrpno že čakamo na novi album, tokrat pa bomo v živo preverjali njihov novi material. Nastopili bodo tudi lastniki zadnje izdaje pri GBTM, lendavski stoner kvartet Eyecontact, ki ima na lagerju že nove komade za dolgometražni prvenec. Po celovečernem žaganju bo celotno zgodbo festivala zaključil nihče drug kot Kleemar, ki nas bo popeljal v mirno noč. Ja, seveda!!! J

***********************************************************

Info založba:

www.gbtm.si

 

Info bendi:

Odpisani… http://www.facebook.com/OdpisaniHC

Dežurni krivci… http://www.dezurni-krivci.org

Hexenbrutal… http://hexenbrutal.bandcamp.com

Eyecontact… http://eyecontact.si

Kleemar… http://www.facebook.com/kleemarkleemar

Y… http://www.yband.si

***********************************************************

KLEEMAR & TRUS! Banana Split release...

Domači neodvisni založbi Moonlee Records in God Bless This Mess s ponosom napovedujeta dvojno pozitivno presenečenje – že drugo letošnjo izdajo razigrane multižanrske zasedbe TRUS! in dolgo pričakovani prvenec enfant terribla domače IDM elektronike kleemarja. Navihana druščina je združila moči, olupila banano, vam olupek vrgla pod noge, na polovico narezano banano pa servirala v obliki skupnega vinilnega ploščka poimenovanega ”Banana Split”.

”Banana Split” prinaša dvojno razburljivo dozo pronicljivega in radovednega glasbenega izraza. TRUS!se polni ustvarjene energije in zvedavosti na svoji strani vinilke sučejo med igrivostjo postpunka, nagajivostjo indie-elektronike in zabrisane zapeljivostji trashy popa. Njihov glasbeni izraz je torej tudi na novem ploščku nemogoče ujeti v žanrske predalčke in povleči jasne primerjave z referenčnimi glasbenimi ustvarjalci, kar je razlog več, da zastrižemo z ušesi in vsemu skupaj raje preprosto prisluhnemo. Na drugem delu ploščka pa kleemar skrbi za sentimentalno eterično elektroniko, ki raziskuje melanholično subtilne mikroambiente in blagozvočno atmosfero. Tudi kleemar ostaja žanrsko neulovljiv, saj v njegovem ustvarjanju slišimo zelo raznorodne vplive, kot so npr. Mount Kimbie, Dan Deacon, Gold Panda, Four Tet, Album Leaf, Caribou…
 
”Banana Split” je postrežena DANES 17.12.2013 kot 12'' vinilni plošček ter kot brezplačni dolpoteg, kjer pa lahko vsak pravi glasbeni zanesenjak tudi sam določi ceno oz. višino podpore. Za tiste, ki vas preveč napelja od radovednosti, kakšen okus za seboj pusti Banana Split, pa so že na voljo prednaročilavinilne plošče, celoten plošček pa je v posluh in dolpoteg že dosegljiv preko platforme Bandcamp.

Kako v živo zveni iskrivo preigravanje svežega materiala bo moč izvedeti na promocijskih koncertih ob izidu plošče, in sicer 20.12. v ljubljanskem Klubu Gromka in 21.12. v soboškem MIKK-u, na katerihTRUS! in kleemar pripravljajo tudi posebno presenečenje..

Razstava Gregor Purgaj

New release

Hexenbrutal "Giant" front cover

We're happy to announce GBTM rec. third release this year. It's Hexenbrutal's "Giant". Album was recorded at GBTM rec. recording facilities in September 2012 and some days in 2013, mixes an mastering were finished in april. We're just waiting for CDs to come, for now, we're giving you just the glimpse of it...

For more on that matter, please visit this page, or even subscribe to our mail list here, we promise you, we're no spammers! ;)

GBTM page is bacK...

Howdy all!

It's been a while since our last blog, we had some technical/virus difficulties on our servers. We just moved here, so everything should work as supposed in the near future.. ;)

We're back in business!!