KLEEMAR & TRUS! Banana Split release...

Domači neodvisni založbi Moonlee Records in God Bless This Mess s ponosom napovedujeta dvojno pozitivno presenečenje – že drugo letošnjo izdajo razigrane multižanrske zasedbe TRUS! in dolgo pričakovani prvenec enfant terribla domače IDM elektronike kleemarja. Navihana druščina je združila moči, olupila banano, vam olupek vrgla pod noge, na polovico narezano banano pa servirala v obliki skupnega vinilnega ploščka poimenovanega ”Banana Split”.

”Banana Split” prinaša dvojno razburljivo dozo pronicljivega in radovednega glasbenega izraza. TRUS!se polni ustvarjene energije in zvedavosti na svoji strani vinilke sučejo med igrivostjo postpunka, nagajivostjo indie-elektronike in zabrisane zapeljivostji trashy popa. Njihov glasbeni izraz je torej tudi na novem ploščku nemogoče ujeti v žanrske predalčke in povleči jasne primerjave z referenčnimi glasbenimi ustvarjalci, kar je razlog več, da zastrižemo z ušesi in vsemu skupaj raje preprosto prisluhnemo. Na drugem delu ploščka pa kleemar skrbi za sentimentalno eterično elektroniko, ki raziskuje melanholično subtilne mikroambiente in blagozvočno atmosfero. Tudi kleemar ostaja žanrsko neulovljiv, saj v njegovem ustvarjanju slišimo zelo raznorodne vplive, kot so npr. Mount Kimbie, Dan Deacon, Gold Panda, Four Tet, Album Leaf, Caribou…
 
”Banana Split” je postrežena DANES 17.12.2013 kot 12'' vinilni plošček ter kot brezplačni dolpoteg, kjer pa lahko vsak pravi glasbeni zanesenjak tudi sam določi ceno oz. višino podpore. Za tiste, ki vas preveč napelja od radovednosti, kakšen okus za seboj pusti Banana Split, pa so že na voljo prednaročilavinilne plošče, celoten plošček pa je v posluh in dolpoteg že dosegljiv preko platforme Bandcamp.

Kako v živo zveni iskrivo preigravanje svežega materiala bo moč izvedeti na promocijskih koncertih ob izidu plošče, in sicer 20.12. v ljubljanskem Klubu Gromka in 21.12. v soboškem MIKK-u, na katerihTRUS! in kleemar pripravljajo tudi posebno presenečenje..