God Bless This Mess records summer festival soon...

Po skoraj dvoletnem premoru se spet vračamo s festivalom oz. aktualnim pregledom dogajanja in napovedi izdaj založbe God Bless This Mess records. Tokratna edicija festival bo gostila največje število nastopajočih.

 

…Kot prvi bend izpostavljamo prleški HC-punk kvartet Odpisani, ki bo z nastopom na festivalu uradno promoviral izdajo tretjega albuma »Šah mat« za GBTM records. Odpisani so se leta 2010, po 7 letih mirovanja, vrnili na koncertne odre, obenem pa zaznamovali 15 letnico delovanja zasedbe. V svoji karieri so med drugim nastopili na Novem Rocku 96, The Best od Novega Rocka 91-96, bili so predskupina Faith No More, Lurkers, GBH, koncertirali po Nizozemski, Nemčiji, Hrvaški, Slovaški, Madžarski in Sloveniji. Izdali so EP "Odpisani", sledil je CD z naslovom "Preobrat" pri založbi Statera, ter zadnja plošča "Partisan Hard Core" iz daljnega leta 2000. Nova plošča »Šah mat« je bila snemana od marca do aprila letos, k snemanju so pa povabili hišnega producenta GBTM rec., Pluega. Na plošči se bo tako znašlo 9 nabritih komadov, ki ne odstopajo od zapuščine Odpisanih a vseeno svež veter bo zavel po prleških goricah, kjer se bodo še dolgo kričali refreni z nove plošče. Prav tako skupina ni izgubila svoje »uporniške« note, še več, jezni komadi so v veliki večini na novi plošči (za pokušino komad Mater van sajavo: https://www.youtube.com/watch?v=XTofcqebpsc). Za vizualno podobo albuma je poskrbel Gregor Purgaj.

…Še en bend, ki mu ni vseeno nad pizdarijami v SLO in še en bend iz Prlekije, to so Dežurni krivci. Lani so nas navdušili s ploščo »Strup«, kombinacijo poezije, glasbe in vizualij na živih nastopih. Duet Hexenbrutal je prav tako lani izdal album, drugi po vrsti »Giant«. Nikakor ne moremo mimo njihovega odličnega nastopa na Izštekanih Jureta Longyke. Na izštekanih je sodeloval kot pridruženi član Miha Kavaš (Mlada beltinska banda, Ethnotrip), ki se jima bo pridružil tudi tokrat. Razlika je le v tem, da bosta tokrat »vštekana«! Več kot tri leta je minilo od prvenca gornjeradgonskih Y [:why]. Nestrpno že čakamo na novi album, tokrat pa bomo v živo preverjali njihov novi material. Nastopili bodo tudi lastniki zadnje izdaje pri GBTM, lendavski stoner kvartet Eyecontact, ki ima na lagerju že nove komade za dolgometražni prvenec. Po celovečernem žaganju bo celotno zgodbo festivala zaključil nihče drug kot Kleemar, ki nas bo popeljal v mirno noč. Ja, seveda!!! J

***********************************************************

Info založba:

www.gbtm.si

 

Info bendi:

Odpisani… http://www.facebook.com/OdpisaniHC

Dežurni krivci… http://www.dezurni-krivci.org

Hexenbrutal… http://hexenbrutal.bandcamp.com

Eyecontact… http://eyecontact.si

Kleemar… http://www.facebook.com/kleemarkleemar

Y… http://www.yband.si

***********************************************************