Inhibis - From Within

Front.jpg

INHIBIS

From Within

 

Inhibis z novim nadaljevanjem svoje
post stoner rock odisejade.


Inhibis so nastali leta 2012 v Lendavi. Sprva so delovali kot štiričlanska zasedba in tako izdali tudi prvi CD, demo »Illusions«, ki je izšel leta 2013. Še isto leto je sledil EP »Galora Wasteland«, po katerem je bend opustil vokale in se osredotočil na instrumentalno glasbo. Takrat se je tudi izoblikovala sedanja tričlanska zasedba, ki se je odmaknila od stoner/desert rocka in začela v glasbo vidneje vključevati elemente post rocka/metala. Leta 2015 je izšel prvi dolgometražni album »Sunk Into the Hollow«. 

Inhibis so glasba takšne masivnosti, ob kateri poslušalec rodi samega sebe. Pa vendar niso samo valovi hrupnih riffov s podlago destruktivne ritmične sekcije - premorejo tudi mirnejše, atmosferične dele. Iz vljudnosti nas po brutalnem pretepu povabijo na romantičen zmenek - oboje samo v zvočni obliki!

Mitja Kralj


Če za koga lahko rečemo, da je skriti biser scene, je to definitivno zasedba Inhibis. Z vsako novo izdajo sramežljivo širijo heavy zvoke po internetih, prepoznani s strani le redkih posvečenih zanesenjakov, ki vidijo nekaj več v njihovi godbi. Kljub rosno mladim letom članov (so komaj na začetku dvajsetih), njihova muzika zveni zelo naposlušano, zrelo in kompaktno. 

Inhibis foto.jpg

Nova plošča »From Within«, ki je izšla pri domači založbi God Bless This Mess  je logično nadaljevanje zgodbe izpred dveh let izdanega prvenca »Sunk Into the Hollow«, kjer se je bend začel odkrito spogledovati s klasičnimi post rock obrazci in pripovedovati samosvojo zgodbo. Lep primer je četrti komad na plošči »Clairvoyant Mind«, kjer se uvodno stopnjevanje tempa sprevrže v riffovanje na sledi škotskih Mogwai in se celotna zgodba zaključi z brutalnim vokalom Matica Babiča iz The Canyon Observer. 

 

Če smo že pri The Canyon Observer, njihov drugi član Gašper Letonja (ob pomoči še tretjega člana Nika Franka) je zaslužen za zvočno podobo albuma, ki ga krasita sijajna medigra basa in nebasa, »friday night lights« atmosfera post rock odsekov in buldožerska rušilnost heavy partov. Kaver albuma je izdelal bobnar Filip Gal.

Vsi zainteresirani si lahko v celoti prenesete album po principu »plačaj, kolikor hočeš« z bendove bandcamp strani.

V kolikor želite imeti hard kopijo albuma, nam pišite na blessmess@gmail.com ali pa jo dobite na koncertih Inhibis! Tudi drage potencialne recenzente prosimo, da nam se javijo na blessmess@gmail.com, v kolikor želite imeti analogno verzijo albuma.

BAND:
Matija Dolenčič
Jan Franko
Filip Gal

 

naslov: From Within
kataloška številka: GOD022017

popis komadov:

01 – Follow Me Through – 5:15
02 – Without Judgement – 3:57
03 – Wandered For Too Long – 3:22
04 – Clairvoyant Mind ft. Matic Babič – 5:15
05 – Only Transitory – 2:30
06 – From Within – 7:17
07 – Dive –4:17
08 – Dormant – 2:40

 

Bandcamp Inhibis 
Facebook Inhibis
Facebook GBTM