Če bi iskali idealno rapersko peterko Prekmurja, bi zagotovo bil najlažji izbor murskosoboški kvintet Stekli psi. V zadnjih treh letih ta super kolektiv razgraja po severo-vzhodu Slovenije in brez konkurence kraljuje na prestolu sedaj več ne maloštevilne prekmurske raperske scene.

Slovenija je mogoče najmanjša država na svetu, ki premore toliko različnih dialektov, pa vseeno eden izmed najbolj eksotčinih je prav prekmurščina: mešanica madđarskega, nemškega, hrvaškega in slovenskega jezika. Zdrava popotnica Steklih Psov je prav prekmurski jezik in originalnost hip hop funk crossoverja glasbenega dela zasedbe. Stekli Psi so v začetku leta 2010 izdali prvenec »Koga Briga?!«, na katerem slišimo glasne in iskrene izpovedi o sceni v mestu, propadli industriji, murskosoboških šminkerjih ter izkoriščanju regije. Raperska jezikovna bariera je presežena z neverjetnim flow-om, brezkompromisno aktivistično držo z angažiranimi teksti o političnih igricah v kapitalizmu, pripadnosti okolju in regiji. To so glavne teme podprte z live bandom in nagruvanimi-heavy-bas-rhodes glasbenimi podlagami.

MC-ja Dula in Papa sta v veliki meri zaslužna tudi za razvoj in podporo domači hip hop sceni skozi mesečne hip-hop prakse, ki potekajo v MIKK-u Murska Sobota.

Bend:

Papa…MC
Dula…MC
Lelo…bas
Ivor…bobni
Jason…kitara

Info: www.myspace.com/steklipsi